Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. Торт «Лис Микита»
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Верите ли Вы в диеты?
Всего ответов: 235


Приветствую Вас, Гость · RSS 01.06.2024, 08:48
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Сладости

Поиск

Борьба с излишними килограммами перед Новым годом
Ради чего люди идут на риск?
10 продуктов для ночного перекуса
Правильно ли развивается Ваш ребенок?


Торт «Лис Микита»


ПРОДУКТИ

Горіхово-шоколадний корж

1 склянка волоських горіхів
150 г чорного шоколаду
1 склянка підкопченого чорносливу

Карамельний корж

400 г вареного згущеного молока
100 мл соняшникової олії
4 яйця
190 г борошна
100 г цукру
1,5 ст. л. розпушувача

Крем

400 г вершкового масла
250 г згущеного молока
4 ст. л. темного какао-порошку
4 ст. л. коньяку

Просочування

200 мл кави еспресо
2 ст. л. цукру
3 ст. л. коньяку

Шоколадна глазур

100 г чорного шоколаду
5 ст. л. свіжого молока

ПРИГОТУВАННЯ

Карамельний корж

Яйця збити з цукром на пухку масу. Влити олію й викласти варене згущене молоко, і протягом 1—2 хвилини збивати все на найменших обертах міксера. За допомогою кулінарної лопатки в яєчну масу ввести борошно з розпушувачем (легкими круговими рухами знизу вгору по колу). Тісто має ви­йти пухким та ніжним.

Випікати в духовці при 180 °C протягом 45 хвилин (до сухої скіпки). Можна випікати в мультиварці (режим «Випічка»). Дати вистигнути коржеві 3—4 години, а потім розрізати горизонтально надвоє. Просочити коньячно-кавовим сиропом.

Горіхово-шоколадний корж

Чорнослив залити окропом на 5 хвилин (вода має ледь покривати його). Рідину злити, чорнослив обсушити за допомогою паперових рушничків і пропустити через м’ясорубку. Горіхи злегка обсмажити, вистудити та подрібнити. Шоколад розтопити на водяній бані. Змішати чорнослив, горіхи й шоколад. Форму для випічки вистелити харчовою плівкою. Викласти в неї масу й утрамбувати. Залишити на 1 годину, щоб корж стужавів.

Крем

Масло кімнатної температури збити на пухку масу. Постійно перемішуючи, порціями додавати згущене молоко (оберти міксера знизити до мінімуму). Підмішати какао-порошок (важливо обрати какао високої якості). Насамкінець вручну підмішати коньяк.

Просочування

Змішати каву з цукром (до повного розчинення останнього). Вистудити. В одержану суміш влити коньяк.

Шоколадна глазур

Шоколад дрібно посікти, залити молоком і розтопити на водяній бані.

Складаємо торт

На нижній корж намастити частину крему. Зверху викласти горіхово-шоколадний корж. Далі — знову крем. Останнім — другий корж просочуванням униз.

Боки пляцка обмастити залишками крему, зверху полити шоколадною глазур’ю.

Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: пляцки, Торт




Категория: Сладости | Добавлено 07.04.2018
Просмотров: 590 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "Торт «Лис Микита»"

Торт

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика