6 ст. л. какао-порошку 200 г вершкового масла 10 г розпушувача 20 г ванільного цукру 4 яйця 100 мл полуничного лікеру 250 г борошна 250 г цукру 100 мл карамельного сиропу
Масло кімнатної температури збити на пишну ніжну масу. Порціями, постійно збиваючи, всипати цукор, за ним — яйця (по одному).
Борошно перемішати з розпушувачем, какао-порошком і ванільним цукром, всипати в масляну суміш. Слідкувати, щоб не залишилося грудочок. Насамкінець вмішати карамельний сироп та полуничний лікер.
Форму діаметром 20 см вистелити пергаментом. Викласти тісто. Випікати в попередньо розігрітій до 185 °C духовці 40—45 хвилин (до сухої скіпки).
Крем
Чорнослив пропустити через м’ясорубку і залити лікером. Залишити на 45 хвилин, час від часу збиваючи, щоб чорнослив увібрав у себе весь лікер.
Густу добре охолоджену сметану збити з цукровою пудрою на пухку масу (посуд і інструменти мають бути холодними). Далі вручну підмішати чорнослив.
Складаємо торт
Вистудити корж, загорнути в харчову плівку й витримати у холодильнику 8—10 годин. Далі розрізати його горизонтально на 3 частини.
Кожен пласт на зрізі просочити солодкою міцною кавою, змастити кремом. Скласти коржі один на другий, сформувавши торт. Змастити верх і боки кремом, присипати кокосовою стружкою або вафельними крихтами. Поставити торт у холодильник мінімум на 2 години.