4 яєчні білки 1 щіпка солі 250 г цукру 1 ст. л. олії
Прошарок із крекеру
150 г смаженого арахісу 8 ст. л. вареного згущеного молока 400 г шоколадного крекеру 350 г вершкового масла
ПРИГОТУВАННЯ
Масло кімнатної температури збити до пишної маси. Порціями, збиваючи на найменших обертах міксера, додати варене згущене молоко.
Крекер і арахіс подрібнити на крихту. Змішати їх зі збитим маслом. Ретельно вимісити.
Охолоджені білки збити з сіллю до м’яких піків. Порціями, постійно збиваючи, всипати цукор.
Деко вистелити пергаментом. На ньому позначити три кола діаметром 20 см і змастити їх олією. Збиті білки розділити на 3 частини. Викласти кожну з них у намальовані кола, гарно розрівняти. Один корж можна залишити з білковими піками. Під час складання пляцка розмістити його зверху.
Випікати в попередньо розігрітій до 110 °C духовці до готовності. Правильно випечені коржі мають бути абсолютно сухими й при постукуванні видавати глухий звук.
Прошарок із крекеру розділити на 2 частини. Першу викласти на нижній білковий корж, а другу — на верхній. Накрити третім коржем білковими піками догори.