1,2—1,3 кг кабачків, 25 г часнику, 10 г свіжого гострого перцю, зелень кропу й естрагону
Для маринаду: 1 л томатного соку, 20 г солі, 15 г цукру, 30 мл 9 %-ного оцту, 3—4 горошини духмяного перцю, лавровий листок
Кабачки нарізати кружальцями завтовшки 1,5 см. На дно стерилізованих банок покласти ошпарену зелень кропу й естрагону, зубці часнику й кільця гострого перцю. Зверху викласти кружальця кабачків. Залити банки окропом і залишити на 15—20 хв. Злити остиглу воду й знову влити окріп, через 15 хв вилити. У томатний сік додати сіль, цукор і спеції, довести до кипіння, варити 5 хв, влити оцет і зняти з вогню. Залити кабачки гарячим маринадом. Банки одразу ж закрутити, перевернути й укутати до остигання.