Для консервування використовують дрібноплідні червоні томати сливоподібної форми без пошкоджень, з рівним забарвленням поверхні та м'ясистою щільною м'якоттю. Відсортовані томати очищають від плодоніжок, миють у проточній воді, укладають у підготовлені банки і заливають гарячим (85—90 °С) томатним соком.
Для приготування томатного соку використовують дрібні томати (приготування томатного соку описано вище).
Співвідношення продуктів при розфасовці у банки місткістю 0,5 л, г: томатів — 300, томатного соку — 200.
Наповнені банки стерилізують при температурі 100 °С: банки місткістю 0,5 л — 7—8, місткістю 1,0 л — 8—10 хв.
Для приготування 10 банок консервів місткістю 0,5 л треба 3 кг Томатів.