2 кг цвітної капусти, 1,2 кг помідорів, 200 г болгарського перцю, 50 г часнику, 100 г зелені петрушки, 50 г солі, 100 г цукру, 100 мл 9 %-ного оцту, 100 мл олії
Капусту розібрати на суцвіття, бланшувати 2 хв у підсоленому окропі (10 г солі на 1 л води). Помідори, болгарський перець і часник пропустити через м’ясорубку або подрібнити за допомогою блендера. Овочеву масу поставити на вогонь, додати олію, сіль, цукор, довести до кипіння, тушкувати 10 хв. Усипати подрібнену зелень, капусту, влити оцет, тушкувати 5 хв. Розкласти капусту з маринадом у стерилізовані банки, одразу ж банки закрутити, перевернути й укутати до остигання.