Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. Сік томатний
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Как Вы попали на этот сайт?
Всего ответов: 270


Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 11:21
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Заготовки

Поиск

Йогурт и кефир поднимают настроение
У тучных людей деградирует мозг
Как ограничить себя в сладостях
Исследователи назвали продукты, способные уменьшить вероятность появления злокачественных опухолей


Сік томатний


Для приготування томатного соку використовують свіжі стиглі непошкоджені томати червоного кольору. їх миють, очищають від плодоніжок, розрізають на частини і пропускають через м'ясорубку. Одержану масу підігрівають до кипіння і протирають крізь друшляк для видалення шкірочки і насіння. Одержаний томатний сік зливають в емальовану посудину, кип'ятять 10—15 хв до повного зникнення піни, після чого обережно розливають у гарячому вигляді в підігріті парою або гарячою водою банки або 3-літрові бутлі і закатують. У готовий томатний сік можна додати сіль з розрахунку 20 г на 1 л соку і за смаком чорний мелений перець.

Якщо томатний сік приготовлено у добрих санітарних умовах і розфасовано в чисті прошпарені банки при температурі 95—97 °С, то його можна не стерилізувати, а після закатування перекинути кришкою вниз.

Банки місткістю 0,5 л стерилізують 7—10 хв, 1 л — 10—12 хв і 3 л —15—18 хв.


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: томат




Категория: Заготовки | Добавлено 30.08.2015
Просмотров: 532 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "Сік томатний"

Сік

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика