Для приготування томатного соку використовують свіжі стиглі непошкоджені томати червоного кольору. їх миють, очищають від плодоніжок, розрізають на частини і пропускають через м'ясорубку. Одержану масу підігрівають до кипіння і протирають крізь друшляк для видалення шкірочки і насіння. Одержаний томатний сік зливають в емальовану посудину, кип'ятять 10—15 хв до повного зникнення піни, після чого обережно розливають у гарячому вигляді в підігріті парою або гарячою водою банки або 3-літрові бутлі і закатують. У готовий томатний сік можна додати сіль з розрахунку 20 г на 1 л соку і за смаком чорний мелений перець.
Якщо томатний сік приготовлено у добрих санітарних умовах і розфасовано в чисті прошпарені банки при температурі 95—97 °С, то його можна не стерилізувати, а після закатування перекинути кришкою вниз.
Банки місткістю 0,5 л стерилізують 7—10 хв, 1 л — 10—12 хв і 3 л —15—18 хв.