Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. Сік томатний
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Как Вы попали на этот сайт?
Всего ответов: 272


Приветствую Вас, Гость · RSS 22.11.2024, 10:37
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Заготовки

Поиск

Не омрачайте свой отпуск опасными продуктами питания
Борьба с излишним весом: список полезностей
Врачи рассказали о семи способах беречься от инсульта
7 продуктов, из-за которых мы толстеем


Сік томатний


Для приготування томатного соку використовують свіжі стиглі непошкоджені томати червоного кольору. їх миють, очищають від плодоніжок, розрізають на частини і пропускають через м'ясорубку. Одержану масу підігрівають до кипіння і протирають крізь друшляк для видалення шкірочки і насіння. Одержаний томатний сік зливають в емальовану посудину, кип'ятять 10—15 хв до повного зникнення піни, після чого обережно розливають у гарячому вигляді в підігріті парою або гарячою водою банки або 3-літрові бутлі і закатують. У готовий томатний сік можна додати сіль з розрахунку 20 г на 1 л соку і за смаком чорний мелений перець.

Якщо томатний сік приготовлено у добрих санітарних умовах і розфасовано в чисті прошпарені банки при температурі 95—97 °С, то його можна не стерилізувати, а після закатування перекинути кришкою вниз.

Банки місткістю 0,5 л стерилізують 7—10 хв, 1 л — 10—12 хв і 3 л —15—18 хв.


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: томат




Категория: Заготовки | Добавлено 30.08.2015
Просмотров: 557 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "Сік томатний"

Сік

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика