1 кг цибулі-шалота або дрібної цибулі, 4—6 горошин чорного перцю, 2 лаврових листки, 5 г зерен гірчиці
Для маринаду: 800 мл води, 200 мл 9 %-ного оцту, 25 г цукру, 10 г солі
Цибулини ретельно вимити й опустити в окріп на 2—3 хв. Потім обдати холодною водою, дати рідині стекти. Цибулю очистити, зрізати нижню частину із залишками коріння. На дно стерилізованих банок покласти спеції, заповнити банки цибулею. Для маринаду довести до кипіння воду із сіллю й цукром, влити оцет і зняти з вогню. Залити цибулю гарячим маринадом і стерилізувати: банки місткістю 0,5 л — 12—15 хв, 1 л — 20—25 хв. Потім банки закрутити, перевернути й остудити.