1 кг огірків, 1 кг помідорів, 800 г цвітної капусти, 500 г невеликих патисонів, 400 г моркви, 500 г цибулі-шалота, черешки селери, зелень петрушки й кропу
Для маринаду: 1 л води, 40 г солі, 70 г цукру, 70 мл 9 %-ного оцту, лавровий листок, 2—3 бутони гвоздики, 3—5 горошин духмяного перцю
У огірків зрізати хвостики. Помідори проколоти з боку плодоніжки. Цвітну капусту розділити на суцвіття. Патисони нарізати великими скибочками. Моркву очистити, нарізати довільно. Цибулю очистити. Черешки селери нарізати. Укласти овочі в підготовлені банки, перекладаючи зеленню. Залити окропом, залишити на 10 хв, потім воду злити й використати для приготування маринаду. Додати в неї сіль, цукор, спеції, довести до кипіння, влити оцет і зняти з вогню. Залити овочі маринадом, що кипить. Банки місткістю 1 л стерилізувати 10—15 хв. Потім банки закрутити, перевернути й укутати до остигання.