500 г невеликих огірків, 500 г помідорів, 500 г кабачків, 500 г болгарського перцю, 50 г часнику, 10—30 г свіжого гострого перцю, листки винограду, чорної смородини, хрону
Для маринаду: 1 л води, 60 г солі, 100 г цукру, 80 мл 9 %-ного оцту, духмяний і чорний перець горошком
У огірків зрізати хвостики. Помідори проколоти з боку плодоніжки. Кабачки нарізати кружальцями, болгарський перець розрізати на чверті. На дно підготовлених банок покласти листки винограду, смородини, хрону, зубці часнику й кільця гострого перцю. Зверху викласти овочі, залити окропом і залишити до остигання. Для маринаду у воду додати сіль, цукор, спеції, довести до кипіння, влити оцет і зняти з вогню. Залити овочі маринадом, що кипить, і стерилізувати: банки місткістю 1 л — 10—15 хв, 2 л — 20—25 хв, 3 л — 30—35 хв. Потім банки закрутити, перевернути й укутати до остигання.