800 г помідорів, 600 г огірків, 300 г кабачків, 200 г болгарського перцю, 50 г часнику, 15 г свіжого гострого перцю, гілочки петрушки й кропу, духмяний і чорний перець до смаку
Для маринаду: 1 л води, 50 г солі, 100 г цукру, 100 мл 9 %-ного оцту
Помідори проколоти з боку плодоніжки. Огірки, кабачки й болгарський перець нарізати кружальцями. На дно банок покласти петрушку, кріп, часник, нарізаний гострий перець і спеції. Зверху укласти овочі. Для маринаду скип’ятити воду із сіллю й цукром, влити оцет і зняти з вогню. Овочі залити гарячим маринадом і стерилізувати: банки місткістю 1 л — 10—15 хв, 2 л — 20—25 хв, 3 л — 35 хв. Потім банки закрутити, перевернути й укутати до остигання.