1,5 кг кабачків, 500 г болгарського перцю, 500 г помідорів, 100 г цибулі, 30 г часнику, 100 мл олії, 50 мл 9 %-ного оцту, 100 г цукру, 40 г солі, спеції до смаку
Помідори й часник пропустити через м’ясорубку або подрібнити за допомогою блендера. Кабачки ретельно вимити, нарізати кубиками 2 × 2 см. Болгарський перець очистити від насіння і плодоніжок, нарізати такими ж кубиками. Цибулю нарізати невеликими кубиками, обсмажити в олії. Додати болгарський перець і кабачки, смажити 2 хв, перемішуючи. Додати томат, довести до кипіння, усипати сіль, цукор, спеції, тушкувати на слабкому вогні під кришкою 20 хв. Влити оцет, тушкувати ще 5 хв. Соте розкласти в стерилізовані банки, закрутити й укутати до остигання.