1 кг кабачків, 1 кг баклажанів, 500 г моркви, 500 г болгарського перцю, 500 г цибулі, 500 г помідорів, 50 г часнику, 20 г свіжого гострого перцю, 15 мл 9 %-ного оцту, 200 мл олії, 40—50 г солі, лавровий листок і мелений чорний перець до смаку
Помідори нарізати, прогріти й протерти крізь сито. Кабачки, баклажани й болгарський перець ретельно вимити, нарізати кубиками. Моркву натерти. Цибулю дрібно нашаткувати. Обсмажити в олії окремо баклажани й кабачки. Лук стушкувати з морквою й болгарським перцем. Усі овочі змішати в сотейнику. Додати томат, дрібно нарізаний гострий перець, часник, сіль і спеції, тушкувати 15—20 хв. Влити оцет, перемішати. Гаряче соте розкласти в стерилізовані банки, закрутити, перевернути й укутати до остигання.