1,5 кг помідорів, 500 г квасолі, 500 г моркви, 500 г болгарського перцю, 100 мл олії, 70 мл 9 %-ного оцту, 100 г цукру, 30 г солі, мелений червоний і чорний перець до смаку
Квасолю відварити до готовності. Помідори, моркву й болгарський перець пропустити через м’ясорубку. Овочеву масу викласти в сотейник з розігрітою олією, довести до кипіння й тушкувати 15—20 хв. Викласти в масу, доведену до кипіння, відварену квасолю, додати сіль, цукор, спеції, тушкувати ще 15—20 хв. Влити оцет, перемішати, довести до кипіння й зняти з вогню. Гарячий салат розкласти в стерилізовані банки, закрутити, перевернути й укутати до остигання.