1 кг болгарського перцю, 100 г часнику, 100 мл олії, 100 мл 9 %-ного оцту, 30 г солі, щіпка меленого чорного перцю
У перцю вирізати плодоніжки з насінням. Підготовлений перець вимити, обсушити, обсмажити в розігрітій олії до м’якості. Змішати оцет, сіль і мелений перець. Вмочити обсмажений перець у суміш й укласти в стерилізовану банку, посипаючи подрібненим часником. У банку влити 30 мл прогрітої олії, банки закрутити, перевернути й укутати до остигання.
Смажений перець (рецепт 2)
700 г невеликого перцю, 1 ч. л. солі, 3 ст. л. цукру, 50 мл 9 %-го оцту, олія
Перець помити, обсушити, обсмажити на сковороді в олії з двох боків. Викласти обсмажений перець у банки місткістю 1 л. Додати в кожну банку 1 ч. л. солі, 3 ст. л. цукру, 50 мл оцту. Залити окропом, закатати й збовтати для розчинення солі і цукру. Банки перевернути й закутати.