1 кг болгарського перцю, 1 кг яблук, 200 г цибулі, 15 мл лимонного соку
Для маринаду: 1 л води, 100 г цукру, 30 г солі, 50 мл 9 %-ного оцту, 50 мл олії, 5 горошин духмяного перцю, 4 горошини чорного перцю, щіпка кориці
Болгарський перець вимити, акуратно вирізати плодоніжку з насінням, бланшувати в окропі 2—3 хв. Яблука й цибулю нарізати дрібними кубиками, збризнути лимонним соком. Наповнити перець яблучною начинкою й укласти в стерилізовані банки. Для маринаду довести до кипіння воду зі спеціями, сіллю, цукром, олією. Влити оцет і зняти з вогню. Залити перець гарячим маринадом. Банки місткістю 1 л стерилізувати протягом 15—20 хв. Потім закрутити й укутати до остигання. Банки з фаршированим перцем не перевертати.