2 кг груздів, 5—6 зубців часнику, листя хрону, чорної смородини і вишні
Для розсолу: 1 л води, 2 ст. л. солі
Грузді ретельно почистити, помити. Відварити в киплячій воді 15 хв, знімаючи піну. Відкинути на друшляк, промити холодною водою. Для розсолу воду закип’ятити в широкій каструлі, розчинити сіль, зняти з вогню. Викласти в гарячий розсіл грузді, поставити під прес на добу. На дно стерилізованої банки або іншої ємності покласти половину листів хрону, смородини і вишні. Потім викласти грузді, пересипаючи крупно нарізаним часником. Зверху покласти листя, що залишилося. Зберігати в холодильнику.
Консервовані грузді
1 кг груздів, 200 мл води, 20 мл 9 %-го оцту, 3 лаврових листки, ¼ ч. л. молотої кориці, 6 горошин духмяного перцю, сіль, лимонна кислота
Почищені гриби бланшувати 5 хв у киплячій підсоленій воді, знімаючи піну. Бланшовані грузді покласти у каструлю, додати воду, оцет, прянощі, сіль. Кип’ятити на слабкому вогні до тих пір, поки гриби не опустяться на дно. Відварені гриби викласти в стерилізовані банки і залити відваром, додавши в кожну трохи лимонної кислоти (на кінчику ножа). Якщо рідини мало, долити окропу. Банки простерилізувати (банки місткістю 0,5 л — 35 хв, місткістю 1 л — 40 хв), закатати й закутати, залишивши так до повного охолодження.