Для маринаду: 1 л води, 6 ст. л. цукру, 2 ст. л. солі, 200 мл 9 %-го оцту
Спаржеву квасолю відварити в киплячій підсоленій воді 3—5 хв, відкинути на друшляк, промити холодною водою, дати воді стекти. На дно стерилізованих банок місткістю 1 л покласти брусочки моркви, зубці часнику, духмяний перець. Потім щільно укласти спаржеву квасолю. Для маринаду у воду додати сіль, цукор, довести до кипіння. Зняти з вогню й улити оцет. Залити гарячим маринадом квасолю. Банки стерилізувати 15—20 хв, закатати.
Маринована спаржева квасоля (рецепт 2)
1 кг спаржевої квасолі
Для маринаду: 1 л води, 1 ст. л. солі, 4 ст. л. цукру, 70 мл 6 %-го оцту
Спаржеву квасолю нарізати шматочками і бланшувати у киплячій підсоленій воді 2 хв. Потім викласти в банки місткістю 0,5 л. Для маринаду у воду додати сіль, цукор, довести до кипіння. Зняти з вогню і влити оцет. Квасолю залити гарячим маринадом. Банки стерилізувати 15—20 хв, закатати, перевернути догори дном і закутати до охолодження.
Спаржева квасоля в томатному маринаді
1,5 кг спаржевої квасолі, спеції до смаку
Для маринаду: 1 л томатного соку, 200—500 г болгарського перцю, 2 головки часнику, 1 пучок петрушки, 4 ст. л. цукру, 2 ст. л. солі, 3 ст. л. 9 %-го оцту
Спаржеву квасолю відварити в киплячій підсоленій воді 3—5 хв, відкинути на друшляк, промити холодною водою, дати воді стекти. У стручків видалити грубі волокна, нарізати шматочками. Для маринаду болгарський перець пропустити через м’ясорубку, додати томатний сік, варити 20 хв. Потім додати цукор, сіль, подрібнений часник і петрушку, варити 15 хв. Зняти з вогню, влити оцет. Квасолю викласти в стерилізовані банки місткістю 1 л, залити гарячим маринадом. Банки накрити кришками, стерилізувати 20—25 хв, закатати й закутати до охолодження.