1 кг червоних і жовтих помідорів, 1 кг невеликих огірків, 1 кг болгарського перцю різного кольору, 500 г цвітної капусти, 500 г моркви, 500 г стручкової квасолі, 500 г цибулі, 1 головка часнику
Для маринаду: 1 л води, 1,5 ст. л. солі, 1,5 ст. л. цукру, 150 мл 6 %-го яблучного оцту, 10—12 бутонів гвоздики, 6 горошин духмяного перцю
Овочі помити. Цвітну капусту розібрати на суцвіття, відварити 2—3 хв у киплячій підсоленій воді, відкинути на друшляк, дати рідині стекти. Помідори наколоти виделкою. У огірків зрізати кінчики. Болгарський перець почистити від серцевини, розрізати на 6—8 частин. Моркву нарізати кружальцями, квасолю — шматочками завдовжки близько 5 см, цибулю — кільцями. Підготовлені овочі щільно укласти в стерилізовані банки місткістю 1 л, додати зубці часнику. Для маринаду у воду додати сіль, цукор, гвоздику, духмяний перець, довести до кипіння. Зняти з вогню, влити оцет. Овочі залити гарячим маринадом. Банки простерилізувати 15—20 хв (час указано для банок місткістю 1 л), закатати й закутати до охолодження.
Для маринаду: 1,5 л води, 4 ст. л. цукру, 2 ст. л. солі, 70—80 мл 9 %-го оцту
Цукіні нарізати кружальцями. Цвітну капусту розібрати на суцвіття. Моркву і корінь петрушки порубати. Цибулю нарізати кільцями. На дно стерилізованої банки місткістю 3 л покласти кріп, часник, корінь хрону. Потім викласти огірки, помідори і всі підготовлені овочі. Для приготування маринаду у воду додати цукор, сіль, довести до кипіння. Зняти з вогню, влити оцет. Овочі залити киплячим маринадом. Банку накрити кришкою, стерилізувати 15—20 хв. Потім закатати, перевернути догори дном і закутати, залишивши так до повного охолодження.