1,5 кг болгарського перцю, 1,5 кг помідорів, 1—2 головки часнику, ½ ст. л. солі, зелень кропу і петрушки, духмяний перець горошком і мелений чорний перець до смаку
Для маринаду: 1 л води, 200 мл олії, 50 мл 9 %-го оцту, 8 ст. л. цукру, 1,5 ст. л. солі
Невеликий перець помити, вирізати плодоніжку. Бланшувати 3—5 хв. Помідори нарізати кубиками, часник пропустити через прес, змішати, додати сіль і мелений чорний перець. Отриманою сумішшю фарширувати перець. У підготовлені банки місткістю 1 л покласти зелень і по парі горошин духмяного перцю. Потім заповнити банки перцем, розташовуючи його вертикально. Змішати всі інгредієнти для маринаду й довести до кипіння. Залити киплячим маринадом перець. Банки стерилізувати 15—20 хв, закатати й закутати до охолодження; не перевертати.