3 кг болгарського перцю, 1,5 кг цвітної капусти, 1 кг моркви, 1 кг цибулі, 1 головка часнику, 150 мл олії, мелений чорний перець до смаку
Для маринаду: 1 л води, 250 мл 9 %-го оцту, 1 склянка цукру, 2 ст. л. солі, 7—8 горошин духмяного і чорного перцю
Перець помити, видалити плодоніжку й насіння. Часник почистити, половину зубців подрібнити. Цибулю нарізати півкільцями, моркву натерти на тертці. Обсмажити моркву, цибулю і подрібнений часник в олії до м’якості, додати трохи молотого чорного перцю. Цвітну капусту розібрати на суцвіття (суцвіття — це майбутні «кришечки» для перців, тому вони не мають бути дрібними), відварити в підсоленій і підкисленій воді 3—4 хв, відкинути на друшляк. Нафарширувати перець тушкованими овочами. Зверху кожен перець прикрити суцвіттям капусти і злегка притиснути. Покласти в банки, пересипаючи рештою часнику. Для приготування маринаду у воді розчинити цукор і сіль, додати спеції, довести до кипіння, влити оцет. Киплячим маринадом залити перець. Банки накрити кришками, простерилізувати (банки місткістю 2 л — 20 хв, місткістю 3 л — 30 хв), закатати й закутати до охолодження.