2—3 невеликих баклажани, 2—3 невеликих цукіні, 2 болгарських перці, 100 г консервованих оливок без кісточок, 1 ч. л. материнки, 1 ч. л. чебрецю, 8—9 горошин чорного перцю, 2 ст. л. солі, 200 мл яблучного оцту, 200 мл води
Для маринаду: 500 мл води, 150 мл олії, 40 мл 9 %-го оцту, 1 ч. л. солі, 1 ч. л. цукру
Інгредієнти розраховано на 2 банки місткістю 1 л. Баклажани й цукіні нарізати тонкими кружальцями. Перець почистити від насіння, нарізати смужками. Овочі окремо посипати сіллю, залишити на 1 год. Змішати 200 мл води і 200 мл яблучного оцту, довести до кипіння. Відварити в розчині кожен вид овочів по 3 хв від моменту закипання. Одразу розкласти в стерилізовані банки, перешаровуючи оливками, чорним перцем і сушеними травами. Для маринаду змішати всі указані інгредієнти, довести до кипіння. Овочі залити маринадом. Банки простерилізувати, закатати й закутати до охолодження.