Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. ЗБЕРІГАННЯ ОВОЧІВ, КАРТОПЛІ І ФРУКТІВ
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Вы едите мясо?
Всего ответов: 242


Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 13:33
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Заготовки

Поиск

Таблица ПДК нитратов в овощах и фруктах
Яичница против гипертонии
Продолжительность приготовления мяса
Какая еда возбуждает аппетит


ЗБЕРІГАННЯ ОВОЧІВ, КАРТОПЛІ І ФРУКТІВ
ЗБЕРІГАННЯ ОВОЧІВ ВЗИМКУ

Щоб мати свіжі овочі взимку, треба в приміщеннях, де вони зберігаються, підтримувати відповідну температуру. Приміщення (льохи, підвали під будинками) не повинні бути дуже сирими.

ЗБЕРІГАННЯ СВІЖОЇ КАПУСТИ

Для зберігання відбирають найтугіші головки, вирвані з коренем до морозів, обрізують верхнє зелене листя, яке нещільно прилягає до головки, зв'язують по дві головки за коріння і вішають в льоху на жердині або розкладають на полиці в один ряд. Температура при зберіганні капусти має бути в межах від -1 до +1.

ЗБЕРІГАННЯ КАРТОПЛІ

Картоплю зберігають у льохах при температурі 1—2°. Для зберігання влаштовують засіки і засипають не вище 1,5 м. Перед тим, як засипати в сховище, її треба старанно висушити. Картоплю можна зберігати також і в ямах. Неглибоку яму, викопану на високому піщаному сухому місці, вистилають дошками і до дна її вставляють зроблений із дощок витяжник-душник. Зверху яму з картоплею закривають дошками, засипають сухою землею (до 40 см), кладуть зверху свіжу солому і знову шар землі.

Біля ями викопують канави, щоб стікала вода. За таких умов картопля зберігається до весни.

ЗБЕРІГАННЯ КОРЕНЕПЛОДІВ

Столові буряки зберігають так само, як і картоплю в засіках. Моркву і петрушку укладають рядами (головками назовні) і засипають шаром піску, потім знову ряд плодів і знову — шар піску. Коренеплоди кладуть так, щоб вони не дотикались один до одного. Висота штабеля до 1 м. Температура приміщення, де зберігаються коренеплоди, повинна бути 0—2°.

ЗБЕРІГАННЯ ЦИБУЛІ

Ріпчасту цибулю зберігають у сухих підвалах при температурі від —1 до +2°. У сховищі роблять полиці з рейок, на які насипають цибулю шаром 35—50 см. Перед засипанням обрізують і відокремлюють сухі стеблини, сортують і добре сушать. Сховище треба добре вентилювати.

ЗБЕРІГАННЯ КАВУНІВ

Кавуни можна зберігати в засіках, засипавши їх житом. Крім того, недостиглі кавуни (з рожевим м'якушем) просушують на сонці, зав'язують у товсте простирадло і підвішують у сухому холодному підвалі.


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: овощи




Категория: Заготовки | Добавлено 20.11.2014
Просмотров: 611 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "ЗБЕРІГАННЯ ОВОЧІВ, КАРТОПЛІ І ФРУКТІВ"

ЗБЕРІГАННЯ

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика