Щоб мати свіжі овочі взимку, треба в приміщеннях, де вони зберігаються, підтримувати відповідну температуру. Приміщення (льохи, підвали під будинками) не повинні бути дуже сирими.
ЗБЕРІГАННЯ СВІЖОЇ КАПУСТИ
Для зберігання відбирають найтугіші головки, вирвані з коренем до морозів, обрізують верхнє зелене листя, яке нещільно прилягає до головки, зв'язують по дві головки за коріння і вішають в льоху на жердині або розкладають на полиці в один ряд. Температура при зберіганні капусти має бути в межах від -1 до +1.
ЗБЕРІГАННЯ КАРТОПЛІ
Картоплю зберігають у льохах при температурі 1—2°. Для зберігання влаштовують засіки і засипають не вище 1,5 м. Перед тим, як засипати в сховище, її треба старанно висушити. Картоплю можна зберігати також і в ямах. Неглибоку яму, викопану на високому піщаному сухому місці, вистилають дошками і до дна її вставляють зроблений із дощок витяжник-душник. Зверху яму з картоплею закривають дошками, засипають сухою землею (до 40 см), кладуть зверху свіжу солому і знову шар землі.
Біля ями викопують канави, щоб стікала вода. За таких умов картопля зберігається до весни.
ЗБЕРІГАННЯ КОРЕНЕПЛОДІВ
Столові буряки зберігають так само, як і картоплю в засіках. Моркву і петрушку укладають рядами (головками назовні) і засипають шаром піску, потім знову ряд плодів і знову — шар піску. Коренеплоди кладуть так, щоб вони не дотикались один до одного. Висота штабеля до 1 м. Температура приміщення, де зберігаються коренеплоди, повинна бути 0—2°.
ЗБЕРІГАННЯ ЦИБУЛІ
Ріпчасту цибулю зберігають у сухих підвалах при температурі від —1 до +2°. У сховищі роблять полиці з рейок, на які насипають цибулю шаром 35—50 см. Перед засипанням обрізують і відокремлюють сухі стеблини, сортують і добре сушать. Сховище треба добре вентилювати.
ЗБЕРІГАННЯ КАВУНІВ
Кавуни можна зберігати в засіках, засипавши їх житом. Крім того, недостиглі кавуни (з рожевим м'якушем) просушують на сонці, зав'язують у товсте простирадло і підвішують у сухому холодному підвалі.