Для консервування використовують перець стиглий, м'ясистий, щільної консистенції, зеленого, червоного або жовтого забарвлення, солодкий на смак, без пошкоджень.
Відсортований перець миють і печуть у духовці або на залізному листі доти, поки він стане м'яким.
Гарячий обчищений перець без плодоніжок і насінника щільно укладають у банки і заливають прожареною соняшниковою олією (2—3 ст. ложки на банку місткістю 0,5 л і 4—5 ст. ложок на банку місткістю 1 1,0 л). Залитий олією перець накривають кришками і стерилізують при температурі 100 °С: банки місткістю 0,5 л — 60, місткістю 1,0 л — 70 хв.
Печений перець використовують для приготування салату. Вмісте банки викладають на тарілку, навколо нього укладають нарізану кусочками салатну цибулю, додають за смаком оцет, сіль і чорний мелений перець.
Витрата продуктів для приготування 10 банок місткістю 0,5 л, г: перець — 4600; соняшникова олія — 500.