Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. Мариновані овочі
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Любите ли Вы ходить в гости?
Всего ответов: 243


Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 12:12
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Заготовки

Поиск

Что больше всего терпеть не могут разные знаки Зодиака
Влюбленность и легкий флирт помогают худеть независимо от возраста, выяснили ученые
Нервные нагрузки могут привести к ожирению
Частота пульса


Мариновані овочі
Мариновані овочі використовують як гарнір до жирних м'ясних страв, смаженої риби і дичини, а також для приготування салатів, вінеретів, розсольників.

До складу овочевих маринадів належать овочі, маринадна заливка Та різні прянощі, які надають маринованим овочам специфічного приємного смаку.

Для маринування використовують різні овочі: огірки, томати, патисони, солодкий стручковий перець, стручкову квасолю, буряки, цибулю.

Маринади приготовляють як із свіжих, так і з солоних овочів, з одного виду продуктів або з суміші різних овочів.

До складу маринадної заливки входять вода, оцтова кислота, сіль і цукор. Залежно від кількості оцту, який додають у маринадну заливку, маринади можуть бути гострими або слабокислими.

Гострими вважають такі маринади, у яких до 1,5—1,8 % оцтової кислоти. При такій кількості оцтової кислоти маринади можуть зберігатися без стерилізації тривалий час. Однак такі мариновані овочі дуже кислі на смак.

Великим успіхом у споживачів користуються слабокислі маринади, що містять 0,4—0,6 % оцтової кислоти, тому для забезпечення стійкості при зберіганні їх стерилізують.

З прянощів, застосовуваних для приготування маринадів, найчастіше використовують чорний гіркий або червоний стручковий перець, запашний перець, лавровий лист, корицю, гвоздику, бадьян та інші спеції. Крім спецій, можна додавати пряні рослини: кріп, часник, кмин, листя хріну, зелень петрушки, селеру, м'яту, майоран тощо. Якщо використовують овочі у свіжому вигляді, їх треба старанно відсортувати від пожовклого, гнилого та сухого листя і сторонніх трав. Пряні рослини можна використовувати висушеними, але кількість їх треба зменшити проти рекомендованої рецептури у 5—7 раз.

Всі спеції, а також висушені пряні рослини треба зберігати у щільно закритих банках, бо при зберіганні у вогкому приміщенні вони швидко можуть запліснявіти, а при виготовленні консервів запах плісені передається маринаду.

Прянощі та пряні рослини найкраще укладати безпосередньо на дно банки. Під час стерилізації та зберігання маринадів ефірні речовини спецій розчиняються у маринаді, вбираються овочами і тим самим надають їм смаку і аромату.

Через те що прянощі додають у дуже малій кількості, їх можна не зважувати, користуючись такими даними: в 1 г у середньому міститься 25 горошин чорного перцю, стільки ж — запашного, 18 гвоздичок.

В основному маринади розрізняють за видом сировини та набором спецій і прянощів; щодо підготовки спецій і прянощів і приготування маринадної заливки, то ці процеси для всіх видів маринадів однакові.

Потрібні продукти для приготування маринадної заливки: цукор-пісок, сіль, оцет 6 %-ний.

Цукор і сіль у кількостях, зазначених у рецептурах (рецептури будуть подані для кожного маринаду окремо), розчиняють у воді в емальованій каструлі або відрі при нагріванні і частому помішуванні. Після того як цукор і сіль повністю розчиняться, розчин кип'ятять протягом 5—10 хв, а потім фільтрують крізь 2—3 шари марлі або густе полотно. До прокип'яченого і профільтрованого розчину додають необхідну кількість оцту.

При розрахунку кількості маринадної заливки виходять з того, що у готових консервах міститься 60—65 % овочів і 35—40 % заливки. Відповідно на одну банку місткістю 0,5 л потрібно 200 г, на банку місткістю 1,0 л—400 і на 3-літровий бутель — трохи більше (1 кг) заливки.


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: овощи




Категория: Заготовки | Добавлено 31.08.2015
Просмотров: 553 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "Мариновані овочі"

Мариновані

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика