В обчищені нашатковані столові буряки вливають буряковий квас, добре змішують, додають 8 склянок звареного з кісток бульйону, солять, добре кип'ятять, проціджують крізь сито і добре віджимають буряки.
Підготовлене для галушок м'ясо пропускають через м'ясорубку, додають розмочену в молоці і віджату булку, сіль, вдруге пропускають через м'ясорубку і заправляють сирими яйцями. З підготовленої м'ясної маси виробляють м'ясні галушки і варять у підсоленій воді до готовності.
Подаючи на стіл, в борщ кладуть приготовлені галушки і посипають зеленню петрушки.
На 400 г м'яса. — 800 г буряків, 80 г булки, 0,5 склянки молока, 1 яйце, 2 склянки бурякового квасу.