Гриби промивають і варять до готовності, відвар відціджують, а гриби дрібно шинкують.
Борошно просіюють, додають воду, яйця, сіль, замішують прісне тісто, розкачують його до товщини 1 см, розрізують на смужки шириною 2 см і нарізують з них галушки.
Обчищену картоплю нарізують часточками, кладуть в грибний бульйон і варять 10—15 хвилин. Потім у відвар кладуть нарізані соломкою, злегка підсмажені корені моркви, петрушки, пастернаку і цибулю, а також підготовлені гриби, галушки, лавровий лист, перець, сіль і варять все разом до готовності. Подаючи на стіл, юшку посипають зеленню петрушки.
На 40 г сушених грибів —1 склянку пшеничного борошна, 1 яйце, 2 ст. ложки вершкового масла, 600 г картоплі, по 1 кореню моркви, петрушки і пастернаку, 1 цибулину, 1 лавровий листок, 1 ст. ложку дрібно посіченої зелені петрушки, 2 горошини чорного перцю.