200 г курячого філе 2 цибулини 500 г картоплі 1 жовток 4 ст. л. борошна 1 ст. л. олії 2 ст. л. вершкового масла сіль зелень петрушки чорний мелений перець
Картоплю відваріть у кожусі. Не розварюйте! Відразу очистіть від шкірочки та натріть на дрібній тертушці, накрийте кришкою, щоб картопля не потемнішала.
Дайте трохи охолонути картоплі під кришкою, додайте жовток та борошно. Картопля має бути такої температури, щоб жовток не зварився.
Вимішуйте тісто 4—5 хвилин. Сформуйте ковбаску приблизно 3 см в діаметрі та розріжте на шматочки 2—2,5 см. Кожний шматочок приплюсніть пальцем чи виделкою для краси.
Варіть у підсоленому окропі приблизно 40 секунд. Обов’язково до 1 хвилини, галушки і так майже готові. Дістаньте з води шумівкою та покладіть на тарілку.
Курку наріжте тоненькими довгими шматочками, цибулю півкільцями. Візьміть 1 ст. л. вершкового масла та 1 ст. л. олії та швидко на сильному вогні обсмажте курку з цибулею до золотистого кольору, посоліть. Додайте в пательню готові галушки та трохи прогрійте все разом, обережно перемішайте, бо галушки дуже ніжні.
Прикрасьте зеленню та меленим чорним перцем. Похожие рецепты: