50 г кукурудзяної крупи 250 г води 1 середня картоплина 200 г бринзи 1 ст. л. борошна без гірки борошно для обсипання сіль олія
Залийте крупу водою та варіть, помішуючи, на слабкому вогні до готовності 20—25 хвилин. Якщо у вас крупа дрібного помолу, то води треба додати менше або варити на сильному вогні, поки не випарується. Каша повинна бути дуже крута.
Картоплину відваріть у кожусі, очистіть та натріть на дрібній тертушці, змішайте з кашею, додайте 1 ст. л. борошна, сіль та замісіть тісто.
Перекладіть тісто на обсипану борошном поверхню та вимішуйте 3—4 хвилини.
Потім знову обсипте борошном та зробіть качалку діаметром приблизно 5 см.
Качалку наріжте на шматки через кожні 3—3,5 см та руками трохи обкатайте краї.
Розігрійте велику кількість олії (десь на 4 см) у глибокій пательні та смажте до золотистого кольору.
Обережно! Галушки можуть тріснути, якщо їх перетримати.
Викладайте на паперовий рушник, щоб віддали зайву олію, потім відразу на тарілку та, поки гарячі, притрусіть бринзою, попередньо розім’ятою виделкою.