3 картоплини 2 свіжих огірки 200 г яловичини 1/4 курки 3 яйця 1 ст. л. гірчиці 1 лимон 300 г сметани 1 ст. л. чорного перцю горошком 1 цибулина пучок зеленої цибулі пучок кропу 1,5—2 л води сіль
Яловичину та курячу чверть залийте водою й доведіть до кипіння. Зніміть піну, додайте чорний перець, цибулину та варіть на дуже слабкому вогні 3—3,5 години, поки м’ясо не почне розпадатися.
Картоплю відваріть до готовності в кожусі, яйця — круто.
Дістаньте м’ясо з бульйону, дайте охолонути. Бульйон процідіть. Очистіть яйця та картоплю. В огірка скуштуйте шкірочку, якщо вона товста та гірка — зніміть.
Жовтки відкладіть, а білки, картоплю, огірки та м’ясо наріжте однаковими кубиками та покладіть до каструлі.
Жовтки перетріть у мисці з сіллю, гірчицею, соком лимона та подрібненою зеленню. Змішайте зі сметаною та бульйоном кімнатної температури до однорідності. Залийте овочі та м’ясо. Скуштуйте на сіль, гірчицю та лимон. Накрийте кришкою. Дайте настоятися в холодильнику 2—3 години.