Гречані крупи перебирають, кладуть на сковороду, перетирають з сирим яйцем і прогрівають, поки не підрум'яняться. Після цього крупи перекладають у каструлю, додають вершкове масло, заливають окропом і дають воді закипіти. Коли крупи розбухнуть, розмішують лопаткою, ставлять каструлю з кашею у сотейник з окропом, варять 4 години, стежачи за тим, щоб вода у сотейнику весь час кипіла.
Зварену кашу протирають так, щоб вона мала вигляд вермішелі. Подають кашу на стіл гарячу з вершковим маслом, а холодну — з вершками.
На 2 склянки гречаних крупів — 1 яйце, 2 ст. ложки вершкового масла для варіння каші, 2 склянки окропу. Похожие рецепты: