СМАЖЕНИНА, НАЧИНЕНА ГРЕЧАНОЮ КАШЕЮ І ТУШКОВАНА В СМЕТАНІ
Яловичину, свинину, половину взятої норми смальцю і терту на тертці цибулю пропускають крізь м'ясорубку з густою решіткою або дрібно січуть ножем. Потім додають розмоченого у молоці і віджатого білого хліба, перцю, солі і вдруге пропускають крізь м'ясорубку. Одержану масу ділять на порції (по 100 г), роблять в кожній з них заглиблення, кладуть туди зварену з рештою сала гречану кашу, надають вигляду пиріжка, обсмажують до рум'яного кольору, заливають підливою і тушкують 15—20 хвилин. Готову смаженину подають із смаженою картоплею і поливають підливою, в якій вона тушкувалась.
Приготування підливи. Борошно трохи підсмажують на маслі, вливають частину бульйону, вимішують, додають сметану, сіль, розводять рештою бульйону, добре проварюють і проціджують крізь сито.
На 250 г яловичини і 250 г свинини — 100 г пшеничного хліба, 2 ст. ложки смальцю, 0,5 склянки молока, 2 ст. ложки вершкового масла, 3 ст. ложки гречаних крупів, 1 цибулину, 3 горошини чорного перцю. Для підливи — 0,5 склянки сметани, 1 ст. ложку пшеничного борошна, 1 склянки м'ясного бульйону.
Для гарніру — I,5 кг картоплі, 2 ст. ложки вершкового масла.