У відібраних помідорів зрізують денця, видаляють насіння й сік, наповняють начинкою з ліверу і гречаної каші, посипають сухарями і ставлять в духовку на 15—20 хвилин.
Приготування начинки. Лівер нарізують кубиками, заливають гарячою водою і тушкують до готовності. Готове м'ясо пропускають крізь м'ясорубку, змішують з гречаною кашею і заправляють смаженою січеною цибулею, меленим перцем і сіллю.
При подачі на стіл помідори поливають підливою і посипають зеленню петрушки.
Приготування підливи. Цибулю, моркву, петрушку шаткують, злегка підсмажують, додають томат-пюре і підсмажують ще 8—10 хвилин, потім змішують з підсмаженим борошном, розводять все бульйоном, варять 25— 30 хвилин, після чого протирають крізь сито, доводять до кипіння, заправляють вершковим маслом і дрібно посіченим часником.
На 1 кг помідорів 300 г ліверу, 1/4 склянки гречаних крупів, 2 ст. ложки жиру, 2 цибулини, 1 ст. ложку сухарів, 6 горошин чорного перцю, 1 ст. ложку дрібно нарізаної зелені петрушки.