З гречаних підсмажених крупів варять розсипчасту кашу. В неї кладуть нарізану підсмажену цибулю, мелений перець, смалець, січену або пропущену через м'ясорубку свинячу печінку і все добре змішують.
Дно і стінки сотейника або каструлі обкладають сальником, накладають підготовленої каші, зверху вкривають сальником і запікають у духовці 30—40 хвилин.
Якщо немає сальника, каструлю і сотейник можна обкладати тонкими шматочками сала.
Подаючи на стіл, готовий сальник розрізують на куски, поливають жиром і посипають зеленню петрушки. На 300 г сальника — 400 г свинячої печінки, І склянку гречаних крупів, 100 г смальцю, 1 цибулину, 2 горошини чорного перцю, пучечок зелені петрушки.