Гриби обчищають, нарізують і відварюють у солоній воді (1 ст. ложку солі на 1 л води). Добре відварені гриби відкидають на сито, обсушують, посипають сіллю і борошном, укладають на глибоку сковорідку з дрібно посіченою і підсмаженою цибулею, додають масло, ставлять на великий вогонь і підсмажують. Під час смаження гриби часто перемішують, щоб вони не підгоріли. Коли гриби будуть готові, до них додають сметану або вершки, дають раз закипіти, перемішують, посипають січеною зеленню петрушки і подають на стіл. Замість сметани перед подачею на стіл в гриби можна покласти вершкове масло. Гриби будуть смачніші, якщо під час смаження додати трохи хорошого м'ясного бульйону.
Борошно можна замінити товченими, підсмаженими в маслі сухарями.
На 500 г свіжих різних грибів — З ст. ложки вершкового масла, 0,5 склянки сметани, 1 цибулину, 1 ст. ложку пшеничного борошна, 1 ст. ложку посіченої зелені петрушки.