Обчищені і промиті свіжі гриби (білі, підберезники, красноголовці, печериці) нарізують кубиками і смажать з жиром до готовності. Потім гриби з'єднують з підсмаженою ріпчастою цибулею, додають сметанну підливу з томатом, сіль і доводять до кипіння. Приготування сметанної підливи з томатом. Борошно злегка підсмажують, додають частину бульйону, змішують із сметаною, томатом, розводять бульйоном, що залишився, добре проварюють, проціджують крізь сито, доводять до кипіння і заправляють вершковим маслом.
Заправлені гриби укладають на порціонну сковорідку, змащену жиром, посипають зверху тертим сиром, змішаним із сухарними крихтами, збризкують маслом і запікають в духовці. При подачі на стіл поливають розтопленим вершковим маслом і посипають посіченою зеленню.
На 1 кг свіжих грибів — 2 цибулини, 1 ст. ложку тертого сиру, 2 ст. ложки вершкового масла або маргарину, 1 ст. ложку січеної зелені.
Для підливи — 1 склянку бульйону, 1 склянку сметани, 1/4 склянки томату, по 1 ст. ложці борошна і вершкового масла.