Промиту телячу грудинку кладуть в каструлю і заливають солоною водою, варять 40 хвилин, додають чверть призначеної для цієї страви цибулі, моркву, корінь петрушки і варять до готовності. Варену грудинку нарізують порціями. Решту цибулі дрібно січуть, злегка підсмажують, додають до неї промитих, очищених, шаткованих печериць і смажать ще 10—12 хвилин. Борошно злегка підсмажують, розводять бульйоном, в якому варилась грудинка, добре проварюють, проціджують і заправляють сметаною. Частину цієї підливи змішують з підсмаженими печерицями, накривають посудину покришкою, тушкують до готовності, додають решту підливи, доводять до кипіння і заправляють сіллю та вершковим маслом.
Готову грудинку подають із звареним у невеликій кількості води рисом, поливають підливою і притрушують дрібно посіченою зеленню петрушки.
На 1 кг телячої грудинки — 1 корінь моркви, 0,5 кореня петрушки, 0,5 цибулини. Для підливи — 1,5 склянки бульйону, І ст. ложку пшеничного борошна, 200 г свіжих печериць, З ст. ложки вершкового масла, 3/4 склянки сметани.
Для гарніру — 1 склянку рису, 1 ст. ложку вершкового масла.