Великі куски яловичини (1 —1,5 кг) кладуть у киплячу воду, варять до готовності, виймають з каструлі, нарізують порціями і кладуть у сотейник. В окремій посудині з бульйоном відварюють цілу чищену картоплю і цілу невелику цибулину. Нарізані великими кубиками моркву і свіжу капусту також відварюють в окремій посудині. Квасолю попередньо розмочують і варять. Борошно злегка підсмажують на маслі, розводять бульйоном, в якому варилась картопля і цибуля, проварюють, заправляють посіченою зеленню кропу і петрушки, заливають нарізану кусками яловичину і доводять до кипіння. Подаючи на стіл, куски м'яса поливають підливою, в якій вони тушкувались, а збоку в цю ж тарілку кладуть варені овочі і квасолю і поливають їх злегка підсмаженим з сухарями вершковим маслом.
На 1 кг яловичини — 500 г картоплі, 2 морквини, 150 г свіжої капусти, 1,5 цибулини, 0,5 склянки квасолі, 3 ст. ложки вершкового масла, по 1 ст. ложці сухарів, пшеничного борошна, дрібно посіченої зелені петрушки і кропу.
ВІДВАРНА ЯЛОВИЧИНА З ГРИБАМИ
Відварену з коренями моркви і петрушки яловичину нарізують тонкими шматками. Посічені цибулю і варені сушені гриби злегка обсмажують, додають злегка підсмаженого борошна, сметани і все змішують. Потім одержану масу розводять бульйоном, в якому варилось м'ясо, добре проварюють і заправляють січеною зеленню петрушки, маслом та сіллю. Нарізане м'ясо впереміш з грибною підливою кладуть у змащений жиром сотейник, заливають зверху рештою підливи, посипають сухарями і ставлять в духовку, щоб зарум'янилось. До м'яса на стіл подають смажену картоплю.
На 1 кг яловичини — 60 г сушених грибів або 160 г свіжих, 3 /4 склянки сметани, 0,5 склянки пшеничного борошна, 2 цибулини, 0,5 кореня петрушки, 1 корінь моркви, 1 ст. ложку сухарів, 4 ст. ложки вершкового масла, 1,5 склянки м'ясного бульйону, 2 ст. ложки посіченої зелені петрушки.
ВІДВАРНА ЯЛОВИЧИНА З ХРІНОМ
Яловичину кладуть у киплячу воду, додають цибулі, корені моркви і петрушки, перцю і варять до готовності. Зварене м'ясо виймають з каструлі, нарізують шматками, вкладають їх у змащений маслом сотейник або каструлю з широким дном, заливають сметаною, змішаною з тертим хріном, сирими яйцями та сіллю, і ставлять у духовку, щоб зарум'янилось.
Подають яловичину з відвареною картоплею, заправленою маслом і посиланою зеленню петрушки. На 1 кг яловичини — 1 склянку сметани, 2 яйця, 2 корені хріну, 1 цибулину, по 1 кореню моркви та петрушки, 1 кг картоплі, 1 ст. ложку вершкового масла.
ВІДВАРНА ЯЛОВИЧИНА З ОВОЧАМИ
М'ясо миють, видаляють кістки, варять разом з коренями моркви та петрушки в підсоленій воді, а потім нарізують по 2—3 куски на порцію. Цілі обчищені дрібні цибулю і картоплю варять в бульйоні. Моркву і свіжу капусту нарізують шматочками і варять до готовності. Тертий хрін злегка підсмажують на маслі, поливають оцтом, перемішують, випаровують до 1/3 початкового об'єму, додають злегка підсмаженого борошна, бульйону, сметани, цукру, солі і добре уварюють. Підготовлене м'ясо кладуть у невеликі з білого металу сковорідки разом з гарніром із вареної картоплі, цибулі, моркви і капусти, заливають все підливою (хрін з сметаною), посипають зверху сухарями, збризкують маслом і ставлять в духовку, щоб зарум'янилось. На 1 кг яловичини — 5 коренів моркви, 0,5 кг картоплі, 200 г свіжої капусти, З цибулини, 150 г хріну, по 1 ст. ложці сухарів і пшеничного борошна, 1 ст. ложку вершкового масла, 314 склянки сметани, 2 ст. ложки оцту, 2 склянки бульйону, 1 чайну ложку цукру.