Відокремлене від кісток та очищене від сухожиль і пліви м'ясо нарізують тонкими шматками, відбивають сікачем, солять, посипають перцем, обкачують у борошні, обсмажують з обох боків до рум'яного кольору і вкладають на дно сотейника в один ряд. Обчищену картоплю нарізують кружальцями, додають нашаткованих сирої цибулі і селери, запашного перцю, солі, все добре змішують і накладають шаром на м'ясо в сотейнику. Потім знову кладуть шматочки смаженого м'яса, на них — картоплю з селерою. Так повторюють 2—3 рази з розрахунку, щоб зверху був шар картоплі, заливають бульйоном і тушкують до готовності. Подаючи на стіл, душенину посипають дрібно посіченим часником і зеленню петрушки.
На 1 кг яловичини — 2,5 ст. ложки пшеничного борошна, 4 ст. ложки вершкового масла, 1 3/4кг картоплі, 5 цибулин, 1,5 кореня селери, по 1 горошині чорного і запашного перцю, І ст. ложку дрібно посіченої зелені петрушки.