Очищене від сухожиль філе кладуть на 2 години в розведений водою оцет, а потім виймають, віджимають і солять. Через 1,5 години філе шпигують салом, кладуть на чавунну сковорідку, додають обрізків сала, ставлять у гарячу духовку і смажать, час від часу поливаючи соком і жиром, в якому воно смажиться. Добре зарум'янене філе перекладають у каструлю, заливають соком і жиром, в якому воно смажилось, посипають борошном і ставлять на 20—25 хвилин у гарячу духовку. Коли борошно зверху підсмажиться, заливають сметаною і тушкують до готовності.
Готову яловичину подають з тушкованими і заправленими буряками.
На 1 кг яловичини — 120 г сала, 4 ст. ложки сметани, 1 ст. ложку борошна, 1 склянку І-процентного оцту, 2 ст. ложки жиру, 2 горошини чорного перцю, 1 лавровий листок, 3,5 кг буряків, 2 склянки бульйону, 1 ст. ложку цукру.