М'ясо відокремлюють від кісток, пропускають через м'ясорубку, додають січеної злегка обсмаженої цибулі, вареного рису, меленого перцю, солі і все добре змішують.
Стручки зеленого перцю обмивають, через поперечний розріз вичищають насіння, ошпарюють протягом 10 хвилин окропом, висушують на ситі, начиняють підготовленим м'ясом з рисом, щільно вкладають один біля одного у сотейник або жаровню, заливають підливою, ставлять у духовку і тушкують до готовності.
Подаючи на стіл, перець поливають підливою і посипають зеленню петрушки. Приготування підливи. Злегка підсмажене борошно розводять м'ясним бульйоном, кладуть сметану, злегка підсмажений томат і лавровий лист. Цю масу розмішують, доводять до кипіння, солять і проціджують.
На 500 г яловичини — 1кг солодкого перцю, 3 ст. ложки рису, 1,5 ст. ложки вершкового масла, 2 цибулини, 2 горошини чорного перцю. Для підливи — по 1 ст. ложці пшеничного борошна і вершкового масла, 0,5 склянки сметани, 2 ст. ложки томату-пюре, 2 склянки м'ясного бульйону.