Для маринування використовують жовті або червоні плоди перцю і сорти яблук з світлим забарвленням шкірки. Перець очищають і розрізають на половинки, бланшують у киплячій воді протягом 2—3 хв і охолоджують. Яблука розрізають на 4 часточки, видаляють серцевину, бланшують протягом 1—2 хв і охолоджують. Яблука і перець укладають у банку переміжними шарами.
Для приготування маринадної заливки потрібно на 1 л води, г: цукру—40, солі — З0, оцту 6 %-ного — 300, кориці меленої — 10 г.
Банки стерилізують при температурі 90 °С: місткістю 0,5 л — 20 хв, 1,0 л —25 хв.
Витрата продуктів для приготування 10 банок консервів місткістю 0,5 л, г: перець солодкий — 4000, яблука — 1000, кориця мелена — 20 г.