Для консервування у натуральному вигляді використовують товстостінний перець. Його миють у холодній воді, очищають від плодоніжок разом з насінником, потім бланшують у киплячій воді протягом 5 хв, охолоджують у проточній воді й укладають у банки.
Заливають перець розсолом, який готують так: у киплячу воду додають- сіль (60 г на 1 л води), кип'ятять 3—5 хв і фільтрують крізь два-три шари марлі.
У банку місткістю 0,5 л укладають 300 г підготовленого перцю і заливають 200 г гарячого розсолу (80—90°С), накривають кришкою і стерилізують при 100 °С: банки місткістю 0,5 л—40, 1,0 л — 60 хв.
Консервований перець використовують як гарнір і для приготування салатів.
Витрата продуктів для приготування 10 банок консервів місткістю 0,5 л, г: перець салатний — 4000.