1 кг свинячого м’яса 1 морквина 1 цибулина 1 головка часнику 1 ст. л. сушених грибів 1 корінь петрушки 1 ч. л. чорного перцю горошком 1/2 ч. л. духмяного перцю 1/2 ч. л. насіння гірчиці 1 шт. лаврового листя 1 ст. л. борошна 1 ст. л. вершкового масла
Для кнедлів:
500 г картоплі
70 г борошна
1 яйце
сіль
М’ясо обсмажте з усіх боків. Цибулину, петрушку та морквину очистіть, головку часнику помийте та відріжте коріння. Овочі обсмажте на тій самій пательні. У каструлю з товстим дном покладіть м’ясо, овочі, гриби та спеції. Вилийте склянку води на пательню, доведіть до кипіння, ретельно зішкребіть все з дна та залийте м’ясо. Накрийте кришкою та тушкуйте, за 30 хвилин перегорніть м’ясо, долийте води, наприкінці приготування у вас повинна залишитися приблизно склянка соусу. Тушкуйте до готовності.
Дістаньте свинину, та процідіть соус, розітріть та розчавіть ті овочі, які вичавлюються крізь сито.
Розведіть 1 ст. л. борошна з 2 ст. л. води та влийте в киплячий соус, проваріть, поки не загустіє, зніміть з вогню, додайте вершкове масло та ретельно перемішайте. Поверніть у каструлю м’ясо.
Картоплю відваріть у кожусі до готовності. Не розварюйте, слідкуйте, щоб шкірочка не тріскалася. Трохи остудіть, щоб можна було працювати, але не повністю, натріть на дрібній тертушці, змішайте з яйцем, додайте сіль і борошно. Замісіть тісто та вимішуйте 2—3 хвилини. Якщо потрібно, обсипте ще борошном.
Закип’ятіть воду у великій каструлі.
Сформуйте кульки та варіть, поки не спливуть, у підсоленій воді.
Наріжте м’ясо на порційні шматки, подавайте з кнедиками та поливайте соусом.