1 форель 1 лимон 120 г журавлини 4 помідори 3 цибулини зелень кропу сіль чорний мелений перець цукор вершкове масло
Рибу почистіть, видаліть нутрощі, зябра, плавники та промийте.
Натріть сіллю та чорним перцем, у черевце покладіть кілька скибок лимона, а також кропу й журавлини — скільки вміститься.
Розігрійте духовку до 190 °С.
До форми для запікання покладіть цибулю, нарізану товстими кільцями, зверху — рибу. Так нижня частина форелі не буде тушкуватися у воді, а теж буде запікатися.
Накрийте рибу фольгою та поставте в духовку на 25—30 хвилин.
Решту цибулі та помідори наріжте півкільцями. Розтопіть вершкове масло. Спочатку обсмажте на помірному вогні до прозорості цибулю, потім додайте помідори та решту журавлини. Частину журавлини розчавіть виделкою просто в пательні, частину залишіть цілою. Додайте сіль, перець та цукор. Тушкуйте у своєму соку 3—4 хвилини, поки вся волога не випарується.
Дістаньте рибу з духовки, видаліть зелень та лимони, очистіть від шкірочки та зніміть з кісток філе. Побризкайте соком лимона та подавайте з тушкованими томатами.