600 г картоплі 1 яйце 2 ст. л. борошна + борошно для обвалювання 1 цибулина 400 г яловичини олія сіль чорний мелений перець
М’ясо залийте окропом та варіть до готовності. Дістаньте з води, охолодіть та перекрутіть крізь м’ясорубку.
Цибулину наріжте кубиками та обсмажте на олії, додайте перекручене м’ясо та 2—3 ст. л. бульйону. Готуйте, поки цибуля не стане м’якою, підлийте таку кількість бульйону, щоб начинка залишалась соковитою але не вологою, посоліть та поперчіть за смаком.
Картоплю очистіть, наріжте на 4 частини та відваріть у підсоленій воді. Дуже важливо не розварити картоплю. Злийте воду, підсушіть картоплю на слабкому вогні. Розімніть , накрийте кришкою, щоб не потемнішала, та охолодіть. Додайте яйце та борошно. Перемішайте. Картопля повинна бути однорідною.
Беріть ложку картоплі та скачуйте кульку, розімніть її, усередину покладіть ложку м’яса, заліпіть краї та сформуйте картопляник.
Готові картопляники обкочуйте в борошні та смажте на помірному вогні з обох боків.