Підготовлені свіжі або сушені гриби варять до готовності, нарізують кусочками, додають дрібно посіченої цибулі, змішують, поливають оцтом, дають 15— 20 хвилин постояти і заправляють олією, перцем та сіллю.
На 800 г свіжих або 200 г сушених грибів —3 цибулини, по 2 ст. ложки олії і оцту, 5 горошин чорного перцю, 1 чайну ложку солі.
РИЖИКИ В СМЕТАНІ
Солоні гриби нарізують на кусочки і перемішують з сметаною та дрібно посіченою зеленою цибулею. На 1 кг грибів — 100 г сметани, 140 г зеленої цибулі.
КАШКА ГРИБНА
Сушені білі гриби варять до готовності, відціджують відвар, обсушують, дрібно січуть, додають дрібно посічених солоних рижиків і зеленої цибулі, пропускають через м'ясорубку і змішують подрібнену масу з підливою, приготовленою з оцту, гірчиці, солі, перцю та олії. Приготування підливи.Готову гірчицю розводять олією, сильно перемішуючи, щоб утворилась еластична маса, потім додають оцет, перець та сіль. На 200 г сушених білих грибів — 100 г солоних рижиків, 180 г зеленої цибулі, по 2 ст. ложки оліі і готової гірчиці, 1 ст. ложку 3-процентного оцту, на кінчику ножа меленого чорного перцю.