Огірки скибочками, консервовані з готовою гірчицею
2 кг огірків, 80—100 г часнику, 60 г зелені кропу, 30 г готової гірчиці (соусу), 100 мл олії, 100 мл 9 %-ного оцту, 100 г цукру, 50 г солі, 3—5 г меленого чорного перцю
Невеликі огірки розрізати уздовж на 4 частини, великі — на 8 частин. Додати до огірків гірчицю, мелений перець, цукор, сіль, оцет, подрібнену зелень і пропущений через прес часник. Залишити на 6—8 год. Потім розкласти огірки з маринадом у підготовлені банки й стерилізувати: банки місткістю 0,5 л — 10—12 хв, 1 л — 15—20 хв. Банки закрутити, перевернути й укутати до остигання.