2 кг огірків, 50—60 г кореня хрону, 10 г перцю чилі, листки хрону
Для розсолу: 1,4—1,5 л води, 60 г солі, 30 г цукру, щіпка насіння кропу
Рецепт розрахований на 3 банки місткістю 1 л (або 1 банку місткістю 3 л). Огірки замочити на 2 год. Корінь хрону нарізати тонкою соломкою, перець чилі — кільцями. На дно підготовлених банок викласти листки хрону. Зверху викласти огірки, перекладаючи нарізаними хроном і чилі. Залити банки окропом до самого верху, залишити на 15 хв. Злити воду, довести до кипіння й знову влити в банки на 15 хв. У воду, злиту з огірків, додати насіння кропу, сіль і цукор, довести до кипіння й прогріти 1 хв. Влити розсіл у банки, закрутити, перевернути й остудити.