1,2—1,5 кг огірків, 2 зонтики кропу, 20 г кореня хрону, 20 г часнику, 30 мл горілки, по 6 горошин духмяного й чорного перцю
Для розсолу: 1 л води, 30 г солі, 10 г цукру
Рецепт розрахований на 2 банки місткістю 1 л. Огірки замочити на 2 год. На дно стерилізованих банок укласти по зонтику кропу, шматочки кореня хрону, горошини перцю, очищений часник. Щільно викласти огірки. Для розсолу воду довести до кипіння, зняти з вогню, розчинити в ній сіль і цукор. Влити в банки, не доливаючи до Ікраю 2 см. Поставити банки у НВЧ-піч на 3—5 хв за максимальної потужності. Розсіл у банках має закипіти, точний час залежить від потужності НВЧ-печі. Тільки-но рідина закипить, банки вийняти, влити в кожну по 15 мл горілки. Одразу ж банки закрутити, перевернути й остудити.